БЕСОВЕ

от Албер Камю, по романа на Фьодор Достоевски

08 май | 19:00 часа | Голяма сцена

Besove-2
Пускане на видеото

Режисьор: Боян Арсов

Продукция: НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ София

Превод: Георги Ходжев

Постановка: проф. Снежина Танковска

Сценография: доц. Марина Райчинова

Хореография: проф. д-р Петя Цветкова

Музикална среда: Боян Христов

Плакат: Янина Петрова

Фотограф: Теодора Тодорова

 

Участват: Георги Илиев, Спартак Тодоров, Теодор Каракачанов, Теодор Ненов, Ванина Йорданова, Александър Андреев, Христо Тенчев, Велина Георгиева, Ивана Керанова, София Джустрова, Сезер Сами, Георг Киряков, Мартин Емануилов, Дейвид Тумбарков, Захари Турманов, Ростислав Панков, Ростислав Панков, Захари Турманов – студенти специалност „Актьорство за драматичен театър, клас проф. Снежина Танковска 

„А там по хълма пасеше голямо стадо свине; и бесовете Го молеха да им позволи да влязат в тях. И им позволи. Като излязоха бесовете от човека влязоха в свинете и хвърли се стадото от високите скали в морето и се издави…“

/Из Евангелие на Свети Лука/

Боян Арсов

Режисьор

БЕСОВЕ е опит на човека да изкрещи смело своята истина в лицето на целия свят, да промени хода на времето, да разруши установените норми, да постави нови правила, да изтрие чуждите думи и да напише свои, да надвие своята слабост, като открие собствената си сила и се научи да я използва.

БЕСОВЕ е опит на човека да прости тихо в себе си. Опит да начертае своя път, да укроти самотата и разрухата в действията и съвестта си, да избере в какво да вярва и кого да обича в името на това да устои на ледения вятър в сърцето и мисълта си. В името на това да бъде човек.

Представлението поставя героите на Достоевски и Камю в една динамична условна сценична реалност, в която те настървено търсят своето място в заобикалящия ги чужд и агресивен свят, пълен с изисквания, прокламации и отчуждение.

Останалите спектакли в селекцията

Мерсие и Камие

09.05.2022 | 19:00 | Голяма сцена

Влàдимир

10.05.2022 | 19:00 | Голяма сцена

Нашите спонсори
Всичко това правим благодарение на:

Община Русе – Програма Култура

Последвайте ни в социалните мрежи